Hoeveel Amerikaanse Nationale Parken ken jij?

Hoeveel Amerikaanse Nationale Parken ken jij?

Deel dit artikel

Het Amerikaanse systeem van Nationale Parken is in 2016 100 jaar geworden, maar hoeveel van die parken ken jij eigenlijk? Na het lezen van dit artikel ben je helemaal mee.

Hoeveel Nationale Parken zijn er eigenlijk?
Het zijn er veel meer dan je denkt. Grand Canyon, Yosemite en Yellowstone ken je ongetwijfeld, maar heb je ooit al gehoord van het Painted Cave National Park (de “geverfde grot”), de Black Canyon of het Dinosaur National Monument? Er zijn in totaal maar liefst 413 Nationale Parken, waarvan er 59 officieel de term “Nationaal Park” in hun naam hebben staan. Je denkt daarbij waarschijnlijk heel letterlijk aan parken, maar ook monumenten als het Witte Huis en het Vrijheidsbeeld worden beschermd door het Nationale Parken systeem.
 

Vind je park op www.findyourpark.com
Om het honderdjarig bestaan van de parken te vieren, lanceerde president Obama in 2016 de campagne “Find your park” om er voor te zorgen dat iedereen vlot zijn weg vindt naar zijn favoriete park. Daarbij hoorde een nieuwe website www.findyourpark.com. Als je een reis naar de VS gepland hebt, kun je daar dus per staat opzoeken welke Nationale Parken je er kunt bezoeken. Je kunt er ook inspiratie opdoen met filmpjes, foto’s en blogs.
 

Ga viraal met de hashtag #findyourpark
First Lady Michelle Obama was de eerste om in het jubileumjaar van de parken op te roepen om een foto van je favoriete park te delen op sociale media met de hashtag findyourpark. Ondertussen hebben al 697.775 mensen hieraan gevolg gegeven op Instagram, en minstens evenveel op Twitter. Ben je een Nationaal Park geweest en heb je een leuke foto? Aarzel dan niet om je foto op deze manier met anderen te delen.

Meer weten of zelf bezoeken?
Met bovenstaande website kun je alvast heel wat informatie opdoen over de Nationale Parken van Amerika. Heb je toch nog een vraag of heb je hulp nodig bij het plannen van je reis naar de Verenigde Staten? Dan kun je uiteraard rekenen op onze expertise.  Begin het te kriebelen om de Nationale Parken te bezoeken? Dan vind je heel wat kant en klare rondreizen op onze website. Maar we kunnen veel meer dan wat er op onze website staat. Bezorg ons je favoriete Nationale Park, en wij brengen je er naartoe. Het enige wat jij moet doen, is kiezen!
 
Tim helpt je graag verder
Tim helpt je graag verder

Tim helpt je graag verder

Selectair Reizen Gery - Pacific travels

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Heldenlaan 87
9620 Zottegem